Få vores nyheder på mail

Video med hjernen på rette sted

Pressemeddelelse   •   Okt 22, 2018 08:00 CEST

Forestil dig, at du kan bygge en computer ind i hvert overvågningskamera, så kameraet selv kan analysere data og aktivere handlinger. Det kan du med Konica Minolta og MOBOTIX – og perspektiverne er vidtrækkende.

  • Et fitnesscenter har åbent 24 timer i døgnet, men der er lange perioder, hvor der ikke er nogen. Den intelligente videoovervågning registrerer det og sætter kun varme og ventilation i gang, når der er brugere i centret
  • Med heat mapping kan en butik kortlægge den præcise kundestrøm i butikken og optimere sin space management til det yderste. MOBOTIX gør det muligt – ud over også at levere traditionel videoovervågning
  • Termisk måling med en præcision helt ned til 0,05 °C: Se feberramte passagerer i en ankomsthal, eller pluk udelukkende de syge dyr ud i en svinestald, og reducér brugen af penicillin til et minimum
  • Få overblik over de store, åbne kontorlandskaber med skiftende arbejdspladser. Hvor er der ledigt? Er der hjørner af kontorlandskabet, der sjældent bliver brugt? Registrering og heat mapping giver indsigt og overblik

Dette er blot nogle få eksempler på, hvad du kan arbejde med, hvis du ikke nøjes med ’uintelligente’ videokameraer, men vælger intelligent videoovervågning med MOBOTIX. De har bogstavelig talt hjernen på rette sted, da hvert kamera er udstyret med computer og på den måde bliver en selvkørende IoT-enhed.

Meget mere end traditionel CCTV

Traditionel CCTV består typisk af almindelige kameraer, der sendersignalerne til en central videoserver i et vagtrum eller et datacenter.Det er først derefter, at man arbejder med billederne efter en overvågningsprotokoleller med andre typer af processer.MOBOTIX-enheder har indbygget intelligens og indbyggede sensorer,så de kan registrere nummerplader, temperaturskift, bevægelserog meget mere – og reagere på dem med det samme gennemautomatisk styring, overvågning, advisering, statistik, mapping ogvarsling.

Anvendelsen er op til dig

På grund af de hårfine registreringsmuligheder af fx ansigtsgenkendelse,temperatur og bevægelser kan du med MOBOTIX etablereen højintelligent overvågningsløsning med en høj grad af automation.Kameraerne er selvstændige enheder, og deres optagelser kangemmes på et internt SD-kort. Al kommunikation til/fra kameraeter krypteret, og de kan drives af solceller for mindst mulig miljøpåvirkningog størst mulig selvstændig drift.

”Vores kunder er særdeles positive” Hos Konica Minolta er det Business Development

Manager Carsten Holmgaard, der er ansvarlig for introduktionen og salget af MOBOTIX, og han har oplevet særdeles positiv respons fra markedet.

”Sikkerhed har en høj prioritet hos mange af vores kunder, og alle kan se perspektivet i at kombinere overvågning med intelligens, så man kan automatisere processen og koble flere enheder og systemer sammen i en ægte IoT-løsning,” fortæller Carsten Holmgaard ogfortsætter: ”Mønstret er det samme, når vi præsenterer kunderne for mulighederne: De begynder hurtigt at ’digte med’ og kan straks se områder, der kan automatiseres med kameraer, der har hjernen på rette sted.”

Carsten Holmgaard tilføjer, at man også på andre måder skyder genvej til en mere intelligent løsning med MOBOTIX, for de overflødiggør behovet for en dyr og servicekrævende videoserver, og så er der spørgsmålet om kvalitet: ”Det er tysk med tysk på. Kvaliteten og driftssikkerheden er uovertruffen, og derfor glæder jeg mig til at drømme nye indsatsområder op sammen med vores kunder.”

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.