Gå til indhold
Video med hjernen på rette sted

Pressemeddelelse -

Video med hjernen på rette sted

Forestil dig, at du kan bygge en computer ind i hvert overvågningskamera, så kameraet selv kan analysere data og aktivere handlinger. Det kan du med Konica Minolta og MOBOTIX – og perspektiverne er vidtrækkende.

  • Et fitnesscenter har åbent 24 timer i døgnet, men der er lange perioder, hvor der ikke er nogen. Den intelligente videoovervågning registrerer det og sætter kun varme og ventilation i gang, når der er brugere i centret
  • Med heat mapping kan en butik kortlægge den præcise kundestrøm i butikken og optimere sin space management til det yderste. MOBOTIX gør det muligt – ud over også at levere traditionel videoovervågning
  • Termisk måling med en præcision helt ned til 0,05 °C: Se feberramte passagerer i en ankomsthal, eller pluk udelukkende de syge dyr ud i en svinestald, og reducér brugen af penicillin til et minimum
  • Få overblik over de store, åbne kontorlandskaber med skiftende arbejdspladser. Hvor er der ledigt? Er der hjørner af kontorlandskabet, der sjældent bliver brugt? Registrering og heat mapping giver indsigt og overblik

Dette er blot nogle få eksempler på, hvad du kan arbejde med, hvis du ikke nøjes med ’uintelligente’ videokameraer, men vælger intelligent videoovervågning med MOBOTIX. De har bogstavelig talt hjernen på rette sted, da hvert kamera er udstyret med computer og på den måde bliver en selvkørende IoT-enhed.

Meget mere end traditionel CCTV

Traditionel CCTV består typisk af almindelige kameraer, der sendersignalerne til en central videoserver i et vagtrum eller et datacenter.Det er først derefter, at man arbejder med billederne efter en overvågningsprotokoleller med andre typer af processer.MOBOTIX-enheder har indbygget intelligens og indbyggede sensorer,så de kan registrere nummerplader, temperaturskift, bevægelserog meget mere – og reagere på dem med det samme gennemautomatisk styring, overvågning, advisering, statistik, mapping ogvarsling.

Anvendelsen er op til dig

På grund af de hårfine registreringsmuligheder af fx ansigtsgenkendelse,temperatur og bevægelser kan du med MOBOTIX etablereen højintelligent overvågningsløsning med en høj grad af automation.Kameraerne er selvstændige enheder, og deres optagelser kangemmes på et internt SD-kort. Al kommunikation til/fra kameraeter krypteret, og de kan drives af solceller for mindst mulig miljøpåvirkningog størst mulig selvstændig drift.

”Vores kunder er særdeles positive” Hos Konica Minolta er det Business Development

Manager Carsten Holmgaard, der er ansvarlig for introduktionen og salget af MOBOTIX, og han har oplevet særdeles positiv respons fra markedet.

”Sikkerhed har en høj prioritet hos mange af vores kunder, og alle kan se perspektivet i at kombinere overvågning med intelligens, så man kan automatisere processen og koble flere enheder og systemer sammen i en ægte IoT-løsning,” fortæller Carsten Holmgaard ogfortsætter: ”Mønstret er det samme, når vi præsenterer kunderne for mulighederne: De begynder hurtigt at ’digte med’ og kan straks se områder, der kan automatiseres med kameraer, der har hjernen på rette sted.”

Carsten Holmgaard tilføjer, at man også på andre måder skyder genvej til en mere intelligent løsning med MOBOTIX, for de overflødiggør behovet for en dyr og servicekrævende videoserver, og så er der spørgsmålet om kvalitet: ”Det er tysk med tysk på. Kvaliteten og driftssikkerheden er uovertruffen, og derfor glæder jeg mig til at drømme nye indsatsområder op sammen med vores kunder.”

Emner


Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Pressekontakt

Lars Wørzner

Lars Wørzner

Pressekontakt Administrerende direktør for Konica Minolta Nordeuropa

Relateret materiale

Giving shape to ideas

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi leverer således løsninger inden for:

IT-infrastruktur
Print, scan og kopi
Dokumenthåndtering og workflow
Forretningsprocesser
Produktions- og industriel print
Healthcare

Vi skaber værdi for vores kunder og vores samfund, og via tæt dialog gør vi i fællesskab ideer til virkelighed. Vi er med i hele fasen lige fra analyse, rådgivning og design til optimering, installation, support, overvågning og driftsstøtte. Vi har nogle af Danmark dygtigste specialister med ekspertviden inden for print og IT-infrastruktur. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger, og vi leverer det, vi har aftalt – plus lidt ekstra.
Med vores egen store landsdækkende serviceorganisation i ryggen sørger vi for, at vores kunder altid har et tilgængeligt serviceteam i nærheden til at hjælpe med deres udfordringer.
I Danmark er vi 220 ansatte med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg. Samlet omsætter vi for ca. 450 mio. DKK i form af salg, service og support af løsninger inden for print, kopi og IT Services. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR.

Business Innovation Centres og R&D laboratorier rundt omkring i verden
Kåret af BLI som Bedste Produktlinje
Kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2008
Miljøcertificeret efter ISO 14001:2004
Arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001:2004
Microsoft, Gold Partner
NetApp, Gold Partner, SSC Partner og Flexpod Premium Partner
Cisco, Cisco Premier Certified Partner, Unified Computing Technology Specialized
Veeam, Silver Partner, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)
VMware, Enterprise Partner og Service Provider
WorkPoint, Gold Partner
Planet Press, Partner
Nuance, Partner

Konica Minolta
Lautrupvang 2B
2750 Ballerup
Denmark