Gå til indhold
Med softwaren kan virksomheder spare manuelle processer og ikke mindst store mængder papir
Med softwaren kan virksomheder spare manuelle processer og ikke mindst store mængder papir

Pressemeddelelse -

Nyhed: Dansk-udviklet software skal reducere papirforbruget

Nextagenda har i samarbejde med Konica Minolta udviklet en AI-software, der kan kategorisere alle de dokumenter, der printes. Med softwaren kan virksomheder spare manuelle processer og ikke mindst store mængder papir

Har du egentlig styr på, hvad der printes i din virksomhed? I de sidste mange år har både offentlige og private organisationer arbejdet med at reducere print- og papirforbruget. Både fordi alt skal digitaliseres, men også fordi vi skal bruge mindre papir af hensyn til klimaet.

Derfor har Konica Minolta og Nextagenda, der er eksperter i datadrevne løsninger, udviklet en ny AI-software til Konica Minoltas printere. Softwaren, Smart Workflow Services (SWS), skal hjælpe organisationer og virksomheder med at digitalisere deres manuelle processer og spare på virksomheders papirforbrug. Den intelligente software kan nemlig kategorisere alle dokumenter, så man ved, hvad der printes og dermed også, hvilke processer der potentielt kan digitaliseres for et mere effektivt arbejdsflow.

“Lidt populært sagt, så er det at printe noget et udtryk for en proces, der potentielt kan digitaliseres. Men før man kan tage skridtet hen imod mere digitalisering, så skal man vide, hvad der skal digitaliseres. Det er det, Smart Workflow Services kan fortælle os,” fortæller Peter Kyvsgaard, der CTO i Nextagenda.

Mads Rørdam CEO i Nextagenda forklarer: ”Det banebrydende her er, at vi med meget stor præcision kan identificere indholdet og kategorisere dokumenter ud fra meget få samples. Det betyder, at vi hurtigt skaber indsigten og udover et kvalificeret udgangspunkt for digitalisering også kan identificere GDPR-udfordringer”.

Softwarens algoritme kan kategorisere en lang række forskellige dokumenter som fx præsentationer, e-mails og byggesager, men den kan også tilpasses den enkelte virksomheds specifikke kategorier. Og faktisk taler den alle sprog, fortæller Peter Kyvsgaard. For nok kan den aflæse noget af teksten, men det er på pixelniveau, at kategorisering sker. Derfor taler softwaren allerede nu alle sprog og er klar til at hjælpe virksomheder med at spare papir og blive mere grønne og ikke mindst digitale over hele verden.

Styr på persondata
De fleste virksomheder og organisationer har efterhånden fået godt styr på deres behandling af persondata og personfølsomme oplysninger, når det kommer til de digitale dokumenter, men selvsamme dokumenter kan være svære at spore, når de først er printet. Derfor kan SWS-softwaren bruges til at holde øje med, om der er printet dokumenter med persondata, så der hele tiden er styr på, hvor dokumenter befinder sig, og hvem der har ansvaret for dem.

“Softwaren lukker et potentielt sikkerhedshul, fordi algoritmen kategoriserer og giver overblik over de printede dokumenter med persondata,” forklarer Peter Kyvsgaard.

Kan det digitaliseres?
Når Smart Workflow Services har fået lov at gøre sit arbejde, leverer den en rapport over de forskellige dokumentkategorier, der er blevet printet. Herefter kan Konica Minolta komme med bud på, hvordan virksomhederne i højere grad kan digitalisere deres manuelle processer. Det kan være rådgivning om ansøgnings- eller bestillingsskemaer, der skal digitaliseres, eller dokumenter, der skal opbevares digitalt, men også hjælp til fx procesdokumenter, der printes og underskrives flere gange, som virksomheden mangler digitale løsninger til.

“Digital dokumenthåndtering er mere sikkert og mere effektivt - og så sparer man print, så vi ikke bruger så meget papir,” understreger Peter Kyvsgaard, der fortæller, at softwaren ligger på en selvstændig server, som gør det nemt at sætte op hos organisationer i alle størrelser.

Konica Minolta opkøbte Nextagenda, der bruger data til at skabe nye løsninger, tilbage i 2019. Købet af den danske virksomhed har været en naturlig del af Konica Minoltas strategiske fokus på at tilbyde datadrevne løsninger, der hjælper kunder med at blive mere digitale.

Emner


Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Pressekontakt

Isabelle Gregor

Content Specialist +45 72 21 22 58

Relaterede nyheder

Giving shape to ideas

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi leverer således løsninger inden for:

IT-infrastruktur
Print, scan og kopi
Dokumenthåndtering og workflow
Forretningsprocesser
Produktions- og industriel print
Healthcare

Vi skaber værdi for vores kunder og vores samfund, og via tæt dialog gør vi i fællesskab ideer til virkelighed. Vi er med i hele fasen lige fra analyse, rådgivning og design til optimering, installation, support, overvågning og driftsstøtte. Vi har nogle af Danmark dygtigste specialister med ekspertviden inden for print og IT-infrastruktur. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger, og vi leverer det, vi har aftalt – plus lidt ekstra.
Med vores egen store landsdækkende serviceorganisation i ryggen sørger vi for, at vores kunder altid har et tilgængeligt serviceteam i nærheden til at hjælpe med deres udfordringer.
I Danmark er vi 220 ansatte med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg. Samlet omsætter vi for ca. 450 mio. DKK i form af salg, service og support af løsninger inden for print, kopi og IT Services. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR.

Business Innovation Centres og R&D laboratorier rundt omkring i verden
Kåret af BLI som Bedste Produktlinje
Kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2008
Miljøcertificeret efter ISO 14001:2004
Arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001:2004
Microsoft, Gold Partner
NetApp, Gold Partner, SSC Partner og Flexpod Premium Partner
Cisco, Cisco Premier Certified Partner, Unified Computing Technology Specialized
Veeam, Silver Partner, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)
VMware, Enterprise Partner og Service Provider
WorkPoint, Gold Partner
Planet Press, Partner
Nuance, Partner

Konica Minolta
Lautrupvang 2B
2750 Ballerup
Denmark