Få vores nyheder på mail

Konica Minolta køber Nextagenda og styrker dermed sine datadrevne services for kunder i Nordeuropa

Pressemeddelelse   •   Okt 17, 2019 12:15 CEST

Fra venstre: Kaspar Bøgh Christensen, Morten Wesenberg, Lars Wörzner og Mads Rørdam

Konica Minolta har den 11. oktober købt Nextagenda, der leverer løsninger, der skaber forretningsmæssig værdi af data. Løsninger der har fokus på den datadrevne agenda, herunder bl.a. Modern Datawarehousing, Business Intelligence (BI), Advanced Analytics og Customer Relationship Management (CRM). Nextagenda er baseret i København og Aarhus, hvor det er lykkedes virksomheden at opbygge en imponerende portefølje af tjenester, der supplerer Konica Minoltas tilbud til de nordeuropæiske kunder. Købet er en naturlig fortsættelse af Konica Minoltas strategiske fokus på datadrevne løsninger, der tilfører merværdi til kundernes digitale transformation.

Konica Minolta er på en målrettet rejse mod at blive en 360-graders partner inden for alle typer datadrevne tjenester. Især i Nordeuropa har dette resulteret i en betydelig vækst og kundetilgang i helt nye markedssegmenter. Overtagelsen af Nextagenda er derfor et logisk trin og en interessant tilføjelse af nye kompetencer, der kan tilføre kundeløsningerne yderligere værdi. En aftale blev underskrevet den 11. oktober, og begge parter ser frem til at udnytte den nye synergi.

Nextagenda blev grundlagt for 5 år siden ud fra den overbevisning, at data repræsenterer fremtidens sande værdi. Virksomheden har opbygget betydelige kompetencer inden for BI, avanceret analyse, datalagring, maskinindlæring, IoT og CRM. Nextagenda er certificeret MS Gold Partner på dataanalyse og cloud, og som en anerkendelse af den markante vækst blev virksomheden tildelt en Gazelle-pris af Dagbladet Børsen i 2019.

"Det er lykkedes os at tiltrække dygtige medarbejdere og eksperter med nøgleviden, der kan give Konica Minoltas løsninger ekstra gennemslagskraft," fortæller Mads Rørdam og suppleres af sin med-partner i Nextagenda, Morten Wesenberg: "Derfor er vi glade for, at forretningen fortsætter uændret under det nye ejerskab."

De bedst fungerende virksomheder baserer i dag deres beslutninger og succes på data og forretningsindsigt. Uanset om det er discipliner som business intelligence og datalagring, styring af kundeforhold via CRM eller måske en platform baseret på IoT, kan data skabe værdi for innovative virksomheder, der vil vise vejen. Konica Minolta er med overtagelsen af Nextagenda endnu bedre klædt på til at give udviklingen et ekstra skub fremad.

”Overtagelsen af Nextagenda er først og fremmest en spændende nyhed for vores kunder, fordi vi nu kan tilbyde en ekstra, datadrevet dimension til vores IT-løsninger. En dimension, der ikke kun supplerer vores samlede IT-portefølje, men også sætter os i førersædet med hensyn til digital transformation,” udtaler Lars Wørzner, administrerende direktør for Konica Minolta Nordeuropa.

Konica Minolta IT Services har været drivkraften bag overtagelsen af NextAgenda.

Om Konica Minolta
Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT-infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100 % ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Om Nextagenda
Med kontorer i København og Aarhus leverer Nextagenda løsninger til visionære organisationer og virksomheder i Danmark, der ønsker at udnytte værdien i data med det formål at blive mere datadrevet og opnå markante forretningsmæssige fordele. Leverancerne dækker temaet omkring data 360 grader, herunder bl.a. rådgivning, forretningsmæssige afklaringer og analyser, dataarkitektur og løsningsdesign, udviklings- og implementeringsydelser samt support og træning. Nextagenda er Microsoft Gold partner på Data & AI og Cloud.

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.