Gå til indhold
Lars Wørzner
Lars Wørzner

Pressemeddelelse -

IT Services er en succeshistorie i udvikling

Det er over tre år siden, at ITS – IT Services – gav Konica Minolta et helt nyt ben at stå på i den løbende forretningsudvikling. Derfor har vi spurgt adm. direktør Lars Wørzner om erfaringerne hidtil, og hvor rejsen går hen i de kommende år.

STATUS PÅ ITS - STOR SUCCES

Det gav genlyd i branchen, da Konica Minolta med ét slag etablerede ITS som et supplement til den hidtidige kerneforretning, der lagde hovedvægten på kopi, print og dokumenthåndtering. ITS var ikke tænkt som en erstatning for kerneforretningen, men som en måde at brede forretningen ud på og tilbyde kunderne mere. Lars Wørzner, adm. direktør for Konica Minolta, genkalder sig strategien bag den nye satsning.

”Der var både en defensiv og offensiv side af vores strategiske satsning. Den defensive byggede på det faktum, at vores kerneforretning ville stagnere, så vi var nødt til at åbne for nye forretningsområder. Den offensive side af satsningen var ønsket om at tilbyde vores store kundedatabase mere end hidtil og på den måde udbygge

samarbejdsrelationerne. Det skulle vise sig, at den offensive del af planen fik vind i sejlene.”

Hvordan kom det hele i gang?
”Vi lagde ambitiøst fra land ved at hyre Danmarks bedste rådgivere på deres felt. Vi fokuserede på IT-infrastruktur og lovede vores kunder, at de nu fik adgang til unikke kompetencer inden for IT som supplement til den hidtidige kerneforretning. Mange af kunderne skulle lige vænne sig til også at se os som et IT-hus, men vi kom alligevel hurtigt op i fart, blandt andet takket være medarbejderne og deres relationer. Og så var en anden gruppe medarbejdere meget begejstrede for det nye tiltag …”

Hvem var det?
”Det var hele salgsafdelingen, som pludselig havde mere med ’i tasken’ end tidligere, når de skulle i dialog med kunderne. Det krævede ekstra uddannelse af salgsstyrken, men de tog udfordringen op og var begejstrede for at kunne brede deres tilbud langt, langt mere ud end hidtil. Den bedste dokumentation er vel, at vi i starten var 10 medarbejdere tilknyttet ITS, og at vi allerede nu er over 35.”

Fra 0 til 20 procent af omsætningenHvor meget fylder ITS så i Konica Minolta i dag – ud over væksten fra 10 til 35 medarbejdere?

”I dag står ITS for 20 procent af vores omsætning – og det tal stiger hele tiden. Vi oplever et utroligt momentum på det forretningsområde, og det er jo oven i vores hidtidige kerneforretning. Print, kopi og dokumenthåndtering er stadig livsnerven – det vil jeg gerne understrege – men ITS har givet en ny dynamik, og i dag har vi ingen problemer med at sælge os selv som et fuldblods IT-hus.”

Og det stritter ikke i for mange retninger?
”Nej, tværtimod! Print, kopi, dokumenthåndtering, digitalisering, workflow, forretningssystemer og IT-sikkerhed – det hele smelter sammen i dag, og med ITS om bord kan vi varetage hele processen for kunden. Husk på, at Danmark helt overordnet set er uhyre langt fremme inden for digitalisering, når man sammenligner med andre markeder. Vi er nødt til at holde os et skridt foran og tilbyde kunderne en ubrudt kæde af digitale serviceydelser for at holde os relevante. Her har ITS vist sig som et stort aktiv.”

Tilfredshed er den bedste drivkraftHvad er det ellers, der giver momentum til forretningen?

”Vi måler hele tiden på tilfredsheden både internt og eksternt, og her ligger Konica Minolta godt til. Medarbejdertilfredsheden er meget høj, og derfor kan vi stadig tiltrække og fastholde de bedste hoveder i branchen. Det er helt uvurderligt. Vores kundetilfredshed ligger også helt i top, og det ser vi naturligvis som et tegn på, at vores service og rådgivning er seriøs og troværdig.”

Emner


Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Pressekontakt

Lars Wørzner

Lars Wørzner

Pressekontakt Administrerende direktør for Konica Minolta Nordeuropa

Relateret materiale

Giving shape to ideas

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi leverer således løsninger inden for:

IT-infrastruktur
Print, scan og kopi
Dokumenthåndtering og workflow
Forretningsprocesser
Produktions- og industriel print
Healthcare

Vi skaber værdi for vores kunder og vores samfund, og via tæt dialog gør vi i fællesskab ideer til virkelighed. Vi er med i hele fasen lige fra analyse, rådgivning og design til optimering, installation, support, overvågning og driftsstøtte. Vi har nogle af Danmark dygtigste specialister med ekspertviden inden for print og IT-infrastruktur. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger, og vi leverer det, vi har aftalt – plus lidt ekstra.
Med vores egen store landsdækkende serviceorganisation i ryggen sørger vi for, at vores kunder altid har et tilgængeligt serviceteam i nærheden til at hjælpe med deres udfordringer.
I Danmark er vi 220 ansatte med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg. Samlet omsætter vi for ca. 450 mio. DKK i form af salg, service og support af løsninger inden for print, kopi og IT Services. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR.

Business Innovation Centres og R&D laboratorier rundt omkring i verden
Kåret af BLI som Bedste Produktlinje
Kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2008
Miljøcertificeret efter ISO 14001:2004
Arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001:2004
Microsoft, Gold Partner
NetApp, Gold Partner, SSC Partner og Flexpod Premium Partner
Cisco, Cisco Premier Certified Partner, Unified Computing Technology Specialized
Veeam, Silver Partner, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)
VMware, Enterprise Partner og Service Provider
WorkPoint, Gold Partner
Planet Press, Partner
Nuance, Partner

Konica Minolta
Lautrupvang 2B
2750 Ballerup
Denmark