Gå til indhold
​Sensoren kan lave en optælling på grund af en indbygget app, som derefter sender optællingen videre
​Sensoren kan lave en optælling på grund af en indbygget app, som derefter sender optællingen videre

Pressemeddelelse -

Intelligent sensor mindsker kødannelse ved kommunalt testcenter

I Vallensbæk Kommune var det en udfordring for særligt ældre og dårligt gående borgere at stå i den lange kø for at få den nødvendige Corona-test. Nu har kommunen investeret i særlige sensorer, der kan fortælle borgerne, hvornår det er hurtigst at komme til
Test og podninger er en stor del af regeringens genåbningsstrategi, og det lægger yderligere pres på landets mange testcentre. Samtidig har de fleste af os prøvet at miste tålmodigheden i køen. Det, der kun skulle tage et kvarter, bliver hurtigt til en time, når alle andre også har fået samme idé. Den udfordring oplevede de også i Vallensbæk, beretter Marie Gottlieb Danneskiold-Samsøe, der er IT- og digitaliseringschef i kommunen:

“Vi oplevede, at der lynhurtigt opstod kø i nogle perioder, samtidig med at der i andre perioder slet ikke var nogen kø. Hovedudfordringen med det var, at mange af de borgere, der havde behov for at blive testet, måske var 80 eller 85 plus, og det kunne være svært for dem at stå i kø så længe. Det er lang tid at stå op i en halv time, hvis man i forvejen er dårligt gående. Så vi ledte efter en løsning, der kunne give de her borgere mulighed for at komme på et tidspunkt, hvor der ikke var så lang kø.”

Løsningen fandt Vallensbæk Kommune hos Konica Minolta, som har en intelligent sensor via det Konica Minolta-ejede MOBOTIX, der kan tælle, hvor mange der står i kø og ud fra dens optælling laver en ekstern virksomhed en beregning, så borgerne kan se på kommunens hjemmeside, hvor lang tid man kan forvente at stå i kø, så man kan tilrettelægge sin testtid efter det.

“Kapaciteten er jo egentlig ikke et problem, hvis bare man fordeler sig lidt mere jævnt henover dagen. Det her er en service for borgere, så vi gør det så nemt som muligt for dem at blive testet,” forklarer IT- og digitaliseringschefen, som tilføjer, at borgerne hurtigt er blevet glade for det nye tiltag.

Et klogere byrum
Sensoren kan lave en optælling på grund af en indbygget app, som derefter sender optællingen videre. Henrik Pedersen, der er IT-konsulent ved Konica Minolta, understreger, at den stadig værner om vores persondatasikkerhed:

“Sensoren sender kun et tal videre, og løsningen er derfor 100 procent GDPR-godkendt. Det eneste, den gør, er at tælle, hvor mange der står i køen, så den kan altså ikke videregive persondata. Optællingen her er kun én ud af mange af Mobotix’ funktioner, og vi ser hele tiden på, hvordan vi kan levere det vi kalder smart city data til kommunerne. For det er oplagt at bruge teknologien i kampen med Coronaen, når det rent faktisk er en mulighed.”

Også i Vallensbæk tænker man teknologien ind fremtiden, for når nye muligheder byder sig, så skal man gribe dem, mener Marie Gottlieb Danneskiold-Samsøe:

“Senere kan man godt forestille sig, at vi vil bruge de her sensorer til byrumsanalyse og andre projekter af lidt mere kompleks art. Ligesom alle andre steder kommer man også til at se flere tiltag med kunstig intelligens i Vallensbæk Kommune, for når der opstår nye muligheder, der giver mening, så tager vi dem også gerne i brug.”

Testcenteret i Vallensbæk er det første af sin slags til at benytte sig af Konica Minolta-løsningen herhjemme, men hos Konica Minolta forbereder man sig på, at det vil være oplagt for flere kommuner at melde sig på banen for at give borgerne den bedst mulige oplevelse med Corona-testen.

Emner


Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Pressekontakt

Lars Wørzner

Lars Wørzner

Pressekontakt Administrerende direktør for Konica Minolta Nordeuropa

Relaterede nyheder

Giving shape to ideas

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi leverer således løsninger inden for:

IT-infrastruktur
Print, scan og kopi
Dokumenthåndtering og workflow
Forretningsprocesser
Produktions- og industriel print
Healthcare

Vi skaber værdi for vores kunder og vores samfund, og via tæt dialog gør vi i fællesskab ideer til virkelighed. Vi er med i hele fasen lige fra analyse, rådgivning og design til optimering, installation, support, overvågning og driftsstøtte. Vi har nogle af Danmark dygtigste specialister med ekspertviden inden for print og IT-infrastruktur. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger, og vi leverer det, vi har aftalt – plus lidt ekstra.
Med vores egen store landsdækkende serviceorganisation i ryggen sørger vi for, at vores kunder altid har et tilgængeligt serviceteam i nærheden til at hjælpe med deres udfordringer.
I Danmark er vi 220 ansatte med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg. Samlet omsætter vi for ca. 450 mio. DKK i form af salg, service og support af løsninger inden for print, kopi og IT Services. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR.

Business Innovation Centres og R&D laboratorier rundt omkring i verden
Kåret af BLI som Bedste Produktlinje
Kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2008
Miljøcertificeret efter ISO 14001:2004
Arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001:2004
Microsoft, Gold Partner
NetApp, Gold Partner, SSC Partner og Flexpod Premium Partner
Cisco, Cisco Premier Certified Partner, Unified Computing Technology Specialized
Veeam, Silver Partner, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)
VMware, Enterprise Partner og Service Provider
WorkPoint, Gold Partner
Planet Press, Partner
Nuance, Partner

Konica Minolta
Lautrupvang 2B
2750 Ballerup
Denmark