Gå til indhold
MOBOTIX indtænkes i øjeblikket i et hav af forskellige scenarier
MOBOTIX indtænkes i øjeblikket i et hav af forskellige scenarier

Pressemeddelelse -

Intelligent kameraovervågning kan være med til at forebygge coronasmitte i detailhandlen

Flere butikker har hyret vagter for at sikre, at corona-restriktioner bliver overholdt. Det kan dog være en dyr og konfliktfyldt affære, så nu er kameraet klar til at holde øje med, om kunderne bærer værnemidler, og om borgere samles i for store grupper
Coronaens greb om Danmark betyder masker, afstand og forsamlingsforbud. De nye regler stiller store krav til den danske detailhandel, som i flere tilfælde har set sig nødsaget til at hyre vagter, der skal sørge for, at alle spiller efter corona-reglerne. Ny teknologi i gamle rammer er dog klar til at assistere butikkerne i en tid med særligt mange udfordringer.

“Det kan være en dyr og konfliktfyldt affære at have folk ansat til at bede andre mennesker om at rette ind, og derfor giver det mening at spare den farlige situation væk. Et særligt kamera kan sørge for, at dørene kun åbner for dem, der bærer maske,” forklarer Henrik Rasmussen, der er Head of Information Technology Services i IT- og techgiganten, Konica Minolta, og fortsætter: “Teknologien kan også tælle, hvor mange, der er gået ind i en butik eller et indkøbscenter, og hvis der - som i øjeblikket - er begrænsning på, hvor mange man må samle sig, så kan den lukke dørene, indtil der er plads igen.”

Det er Konica Minoltas lille kamera, MOBOTIX, der har et utal af funktioner, som i øjeblikket indtænkes i et hav af forskellige scenarier. Og ifølge Henrik Rasmussen kan vi godt begynde at indstille os på, at kameraet bliver både butikker og myndigheders foretrukne værktøj i forbindelse med corona-indsatsen:

“Det er nemmere at få kameraet til at tælle, hvor mange der befinder sig på Islands Brygge end at få et par betjente til at tælle alle menneskerne. Det samme gælder byens indkøbsstrøg eller en festivalplads. Kameraet er diskret, konfliktfrit og præcist,” understreger han.

Service eller kontrol
For mange mennesker har flere kameraer en klang af overvågning og Big Brother, men ifølge Henrik Rasmussen, er teknologien i sig selv uproblematisk.

“I forbindelse med corona er udgangspunktet, at kameraet kan registrere, om man fx bruger mundbind og ikke hvem, der bruger mundbind. Ligesom den kan tælle antal handlende i en butik uden at ane, hvem den tæller. Når teknologien bruges rigtigt, så kan det være med til at skabe en tryghed og passe på os,” udtaler han.

Henrik Rasmussen understreger, at han kun regner med at se teknologien blive indført, hvis corona-restriktionerne trækker ud:
“Der skal noget til, før vi ser, at detailhandlen eller myndighederne laver de her investeringer, men hvis corona og de restriktioner, det fører med sig, trækker ud, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at se investeringer i teknologi, der skal hjælpe med at understøtte forebyggelsen fra forskellige aktører.”

Kameraet og teknologien bruges i øjeblikket i plejehjemsregi, hvor den blandt andet hjælper demente beboere med at komme ind og ud af deres boliger på sikker vis.

Emner


Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Pressekontakt

Isabelle Gregor

Content Specialist +45 72 21 22 58

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Giving shape to ideas

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi leverer således løsninger inden for:

IT-infrastruktur
Print, scan og kopi
Dokumenthåndtering og workflow
Forretningsprocesser
Produktions- og industriel print
Healthcare

Vi skaber værdi for vores kunder og vores samfund, og via tæt dialog gør vi i fællesskab ideer til virkelighed. Vi er med i hele fasen lige fra analyse, rådgivning og design til optimering, installation, support, overvågning og driftsstøtte. Vi har nogle af Danmark dygtigste specialister med ekspertviden inden for print og IT-infrastruktur. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger, og vi leverer det, vi har aftalt – plus lidt ekstra.
Med vores egen store landsdækkende serviceorganisation i ryggen sørger vi for, at vores kunder altid har et tilgængeligt serviceteam i nærheden til at hjælpe med deres udfordringer.
I Danmark er vi 220 ansatte med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg. Samlet omsætter vi for ca. 450 mio. DKK i form af salg, service og support af løsninger inden for print, kopi og IT Services. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR.

Business Innovation Centres og R&D laboratorier rundt omkring i verden
Kåret af BLI som Bedste Produktlinje
Kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2008
Miljøcertificeret efter ISO 14001:2004
Arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001:2004
Microsoft, Gold Partner
NetApp, Gold Partner, SSC Partner og Flexpod Premium Partner
Cisco, Cisco Premier Certified Partner, Unified Computing Technology Specialized
Veeam, Silver Partner, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)
VMware, Enterprise Partner og Service Provider
WorkPoint, Gold Partner
Planet Press, Partner
Nuance, Partner

Konica Minolta
Lautrupvang 2B
2750 Ballerup
Denmark