Gå til indhold
Hus Forbi-kalenderen bliver den første AR-kalender fra Konica Minolta i Danmark

Pressemeddelelse -

Hus Forbi-kalenderen bliver den første AR-kalender fra Konica Minolta i Danmark

Når du køber Hus Forbi-kalenderen fra oktober, bliver du præsenteret for de hjemløse og deres historier igennem Augmented Reality

Fra oktober er der flere gode grunde til at købe et eksemplar af Hus Forbi-kalenderen hos en af de mange registrerede gadesælgere.

“De hjemløse er ofte usynlige på gaden, når folk går med hovedet dybt begravet i deres skærm. Nu kommer de hjemløse direkte med ind på skærmen,” fortæller Steen B. Sørensen, som er salgschef hos IT-virksomheden Konica Minolta, der blandt andet laver AR.

For de fleste er det nok at vide, at din flade 20’er gør en forskel for de hjemløse, når der skal brød på - ikke bordet, men – bænken. Fra oktober har du også mulighed for at købe en kalender for 2020, der adskiller sig fra andre kalendere.

Når du i kalenderen holder styr på dine egne påmindelser om fodboldstævner, fødselsdage og frisørtider får du samtidig også levende og fængende historier om de hjemløse. Dette sker gennem videoer, hvor sælgerne bl.a. fortæller om deres yndlingssted. Kalenderen koster 50 kr., hvoraf de 30 kr. går direkte til sælgeren.

Historierne bliver præsenteret for dig gennem Augmented Reality (AR), der nok mest er kendt fra landeplagen Pokémon Go, hvor man kunne finde Pokémons rundt i byen gennem en AR-app. Med Konica Minoltas AR-teknologi vil der blive lagt et lag oven på det, man kan se med det blotte øje - i dette tilfælde en kalender - når man ser den gennem en skærm.

“Vi vil gerne hjælpe Hus Forbi med at sætte fokus på de hjemløses hverdagsudfordringer,” fortæller Steen. B. Sørensen og fortsætter: “Det er svært i en tid, hvor der konstant er kamp om vores opmærksomhed. De hjemløse bliver let usynlige på gaden, når folk går med hovedet dybt begravet i deres skærm. Nu kommer de hjemløse direkte på skærmen med billeder, videoer og hårde, rørende historier fra livet på gaden, der giver os en dybere forståelse for deres situation. Det særlige er, at det bl.a. er mobilteknologien, der afskærer os fra at se de hjemløse, og nu er det den samme teknologi, der gør, at vi for alvor ser dem igen.”

Kalenderen skal åbne vores øjne
Når man køber Hus Forbi-kalenderen, skal man bruge Konica Minoltas AR-app ”genARate” for at kunne opleve kalenderens hybride univers.

Ifølge Steen B. Sørensen vil det forhåbentlig have en positiv effekt for opmærksomheden og salget, så der kan købes rigeligt med varme jakker, inden Kong Vinter for alvor melder sin bidende kolde ankomst:

“At deres fortællinger nu foregår gennem AR-appen, gør det eksklusivt. Man får kun de fortællinger, det indblik i deres liv og selvfølgelig i fremtidens muligheder for engagerende kommunikation ved at købe kalenderen. Vi håber selvfølgelig, at der er mange, der lige løfter øjnene længe nok fra skærmen til at købe kalenderen hos en af de mange Hus Forbi-sælgere og på den måde få øjnene op for virkeligheden for vores mange hjemløse herhjemme.”

Om Hus Forbi 
Ifølge VIVE, uge 6, 2019 er der ca. 6400 hjemløse i Danmark. Mange af disse er blandt de Hus Forbi-sælgere, du møder på gaden. Avisen kom på gaden første gang i 1996 og udkommer en gang om måneden.

Udover at give de hjemløse noget at stå op til og en mulighed for at tjene deres egne penge, er formålet at gøre opmærksom på deres sag, købe udstyr, tøj, soveposer, hundeforsikringer og støtte de hjemløse og sårbare gennem aktiviteter.

Emner

Tags


Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Pressekontakt

Lars Wørzner

Lars Wørzner

Pressekontakt Administrerende direktør for Konica Minolta Nordeuropa

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Giving shape to ideas

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi leverer således løsninger inden for:

IT-infrastruktur
Print, scan og kopi
Dokumenthåndtering og workflow
Forretningsprocesser
Produktions- og industriel print
Healthcare

Vi skaber værdi for vores kunder og vores samfund, og via tæt dialog gør vi i fællesskab ideer til virkelighed. Vi er med i hele fasen lige fra analyse, rådgivning og design til optimering, installation, support, overvågning og driftsstøtte. Vi har nogle af Danmark dygtigste specialister med ekspertviden inden for print og IT-infrastruktur. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger, og vi leverer det, vi har aftalt – plus lidt ekstra.
Med vores egen store landsdækkende serviceorganisation i ryggen sørger vi for, at vores kunder altid har et tilgængeligt serviceteam i nærheden til at hjælpe med deres udfordringer.
I Danmark er vi 220 ansatte med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg. Samlet omsætter vi for ca. 450 mio. DKK i form af salg, service og support af løsninger inden for print, kopi og IT Services. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR.

Business Innovation Centres og R&D laboratorier rundt omkring i verden
Kåret af BLI som Bedste Produktlinje
Kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2008
Miljøcertificeret efter ISO 14001:2004
Arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001:2004
Microsoft, Gold Partner
NetApp, Gold Partner, SSC Partner og Flexpod Premium Partner
Cisco, Cisco Premier Certified Partner, Unified Computing Technology Specialized
Veeam, Silver Partner, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)
VMware, Enterprise Partner og Service Provider
WorkPoint, Gold Partner
Planet Press, Partner
Nuance, Partner

Konica Minolta
Lautrupvang 2B
2750 Ballerup
Denmark