Gå til indhold
Før tog det 40 minutter. Nu tager det 3.

Pressemeddelelse -

Før tog det 40 minutter. Nu tager det 3.

Expedit har trykket speederen i bund med en NetApp-løsning fra Konica Minolta. Valget er også en historie om personlige relationer, datterselskaber og sikkerhed.

Expedit er en af Nordens største leverandører af butiksløsninger til detailhandelen. Med hovedkontor i Hadsten og datterselskaber i Norge, Sverige, Finland og Letland kan de levere skræddersyede løsninger, systemer og produkter fra en bred portefølje, og de har de senere år oplevet en stærk vækst. En vækst, der gav udfordringer på IT-fronten.

”Vores gamle NetApp Storage og backupløsning var ganske enkelt ved at løbe tør for plads og performance,” fortæller IT-konsulent Per Larsen fra Expedit. ”Vi købte ofte ekstra diskhylder og ekspanderede, men det var ikke nok, og da der heller ikke var support længere, begyndte vi at se os om efter en erstatning.” 

Hos Expedit var de grundige og scannede markedet, og en blanding af personlige relationer og sund fornuft ledte dem til Konica Minolta.

Per Larsen: ”Vi har tidligere brugt Mikkel Kjær som konsulent, som i mellemtiden var begyndt hos Konica Minolta. Vi brugte i forvejen Konica Minoltas MFP-maskiner, og så virkede det oplagt at tale NetApp med dem. Det viste sig at være en god idé, for både design og implementering af løsningen er gået snorlige.”

Bred og spændende vifte af krav

”Hos Expedit skulle de ikke alene have bedre plads til backup og reducerede svartider for deres arbejde med meget tunge grafikfiler. De skulle også binde fire datterselskaber tættere til hovedkontoret, skifte til Flash og implementere en time for time-backup, så de kunne genskabe data i en fart med et minimum af tabte data og spildt tid.” 

Det fortæller Lars T. Jensen, Business Development Manager hos Konica Minolta og ankermand på IT-projektet for Expedit. Han fortsætter: 

”Løsningen blev All-Flash fra NetApp som den primære løsning for brugerne på hovedkontoret, mens en NetApp FAS-løsning med diske står for backup. Snapshot-backup via SnapVault er bindeleddet til alle fire datterselskaber, hvor de hver især har et setup med Cisco-servere, VMware og NetApp´s OnTap Select.”

Projektet blev startet op i februar, og op til sommerferien var data migreret over. Det har givet et stort udbytte

for produktivitet, oppetid og ikke mindst sikkerheden.

Konsolidering med dramatisk effekt

”Lad os starte med alt det, vi sparer som en konsekvens af konsolideringen,” siger Per Larsen fra Expedit. ”Vi regner med at spare op mod 100.000 kroner om året i strøm på grund af mindre varmeudvikling og mindre behov for ventilation. Vi sparer meget plads ved at gå fra et helt rackskab med hardware ned til 2U. Og hvor det før tog op mod 40 minutter at kopiere et image over, tager det nu kun 3.”

Han fortsætter: ”Vi vinder kostbar tid, fordi vi blandt andet sidder og arbejder med tunge filer i 3D. Det går uhyggelig stærkt med at åbne og gemme dem nu. Og så vinder vi stort på sikkerhed med time-for-timebackup, der reducerer risikoen for datatab og gør os langt mindre sårbare over for ransomware og andre angreb. Af erfaring ved jeg, at de trusler skal tages særdeles alvorligt.”

Skoleeksempel på et godt forløb

Da Expedit løb tør for plads og performance, fik de udviklet og implementeret en løsning, der har konsolideret deres samlede infrastruktur, rykket organisationen tættere sammen og gjort den både mere produktiv og mere sikker.

Lars T. Jensen, Konica Minolta: ”Løsningen og samarbejdet har været et skoleeksempel på, hvordan teknologien lige nu ikke alene kan sikre en virksomhed, men også give den et ekstra boost i produktivitet og digital transformation. Innovativ IT er ikke noget, man anskaffer sig, men en integreret del af forretningsudviklingen.”

Per Larsen, Expedit: ”Jeg er glad for, at vi valgte Konica Minolta som den naturlige partner til vores nye IT-løsning. Forløbet er gået over al forventning og uden bump på vejen. Resultaterne taler for sig selv og dokumenterer, at vi har gjort en god investering, der peger mange år frem.”

Om Expedit-koncernen

Expedit beskæftiger mere end 400 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Letland. Det gør koncernen til en af Nordens største leverandører af butiksløsninger. Expedit er specialist i design og indretning til detailhandlen og har både kreative designere og en moderne produktion i samme koncern.

Om løsningen

Hovedkontor:

  • NetApp AFF A200 All-Flash
  • NetApp FAS2650 disk-backup
  • SnapVault snapshot-teknologi

Datterselskaber:

  • VMware
  • Cisco server med SSD
  • NetApp OnTap Select

Emner


Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger og leverer altid det, vi har aftalt – plus lidt ekstra. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR. I Danmark har vi en lokal tilstedeværelse med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg med 220 ansatte og en omsætning på 450 mio. DKK.

Pressekontakt

Lars Wørzner

Lars Wørzner

Pressekontakt Administrerende direktør for Konica Minolta Nordeuropa

Relateret materiale

Giving shape to ideas

Konica Minolta er en global IT-virksomhed, som forandrer og revolutionerer fremtidens måde at arbejde på. Vi bygger bro mellem papir og digitalisering ved at levere innovative kvalitetsløsninger inden for print og IT infrastruktur, og vi udvikler konstant vores forretningsområder. Vi leverer således løsninger inden for:

IT-infrastruktur
Print, scan og kopi
Dokumenthåndtering og workflow
Forretningsprocesser
Produktions- og industriel print
Healthcare

Vi skaber værdi for vores kunder og vores samfund, og via tæt dialog gør vi i fællesskab ideer til virkelighed. Vi er med i hele fasen lige fra analyse, rådgivning og design til optimering, installation, support, overvågning og driftsstøtte. Vi har nogle af Danmark dygtigste specialister med ekspertviden inden for print og IT-infrastruktur. Vi sætter os altid 100% ind i kundens behov og forventninger, og vi leverer det, vi har aftalt – plus lidt ekstra.
Med vores egen store landsdækkende serviceorganisation i ryggen sørger vi for, at vores kunder altid har et tilgængeligt serviceteam i nærheden til at hjælpe med deres udfordringer.
I Danmark er vi 220 ansatte med afdelinger i Ballerup, Aarhus og Aalborg. Samlet omsætter vi for ca. 450 mio. DKK i form af salg, service og support af løsninger inden for print, kopi og IT Services. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.300 medarbejdere og omsætter for ca. 7,7 milliarder EUR.

Business Innovation Centres og R&D laboratorier rundt omkring i verden
Kåret af BLI som Bedste Produktlinje
Kvalitetscertificeret efter ISO 9001:2008
Miljøcertificeret efter ISO 14001:2004
Arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001:2004
Microsoft, Gold Partner
NetApp, Gold Partner, SSC Partner og Flexpod Premium Partner
Cisco, Cisco Premier Certified Partner, Unified Computing Technology Specialized
Veeam, Silver Partner, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)
VMware, Enterprise Partner og Service Provider
WorkPoint, Gold Partner
Planet Press, Partner
Nuance, Partner

Konica Minolta
Lautrupvang 2B
2750 Ballerup
Denmark